A modernkor Casanovái

Alina szórakozottan tett-vett a konyhában. Félig életlen késével próbálta egyenletes kockákra darabolni a zsírszalonnát, amit aznap szerzett be nagybevásárlása alkalmával.

Vehetett volna készen sült sertés zsírt, meg akár töpörtyűt is, és akkor most nem kellett volna ezzel bajlódnia, de szerette a friss töpörtyűt, és nem jelentett nagy leterhelést alig kétkilónyi szalonna összedarabolása, kisütése.

Alina közben rápillantott a gépére. Egy tucat értesítés várta a Facebookon, meg három üzenet:

Szia. 1973.12.15.

„Hát ez nagyszerű” – gondolta Alina. Szíve szerint visszaírt volna, hogy: „És ez ki a faszt érdekel?!” Ehelyett csendben törölte az üzenetet, és a jelölést is. Közben azon mosolygott magában, sokan ki sem néznék belőle, hogy szokott ő ilyen csúnyán is beszélni.

Persze, az hogy szia, meg egy pontokkal elválasztott számsor még nem indok erre, de már kezdett elege lenni a mindenféle nációt felsorakozató jelölgetőkből, ahol élenjártak a török, arab nevű fickók, nem beszélve arról a rengeteg „özvegy” U. S. Army-sről. Nem is maga a jelölgetések zavarták, hanem az, hogy tudta, hülyének nézik.

Erre most már a magyarok is kezdik?!

Következő üzenet:

19:05

Szia

köszi a visszaigazolást

szimpatikus vagy

Ez az odabiggyesztett „szimpatikus vagy” nem volt Alina számára szimpatikus, de bizalmat szavazott a fickónak, és remélte, hogy az egyik csoporttársa az.

19:46

Szia, köszi

19:49

nem haragszol ?

barátkozhatunk ?

nem ?

19:51

Nem haragszom, de nekem van pasim.

19:51

értem de csak barátkoznánk

Szegedi vagyok

vagy nem vagyok szimpatikus ,?

19:54

Alina még mindig próbált diplomatikus lenni, és nem elküldeni melegebb éghajlatra a fickót, akinek nem volt elég egyértelmű a „van pasim” kijelentés.

Nem erről van szó. Én nem szeretnék barátkozni. – írta válaszul, közben azt gondolta: „Hát nem baszd meg! Irritál, ha valaki nem ért a szóból, és tovább nyomul.”

Alina közben kevergette a sülő szalonnadarabkákat, amik egyre jobban kezdtek hasonlítani a töpörtyűre, örömmel figyelte az emelkedő zsírszintet, és arra gondolt, hogy a derekát körbevevő párnácskából hány litert lehetne kisütni.

Újabb pittyegés.

19:54

de miért ?

nincs barátod több ?

pedig nagyon jól nézel ki

tetszel

itt vagy ?

„Idióta! Mit sürget? Számomra ez erőszakos és arrogáns jellemre utal. Mit képzel? Ugrásra készen bámulom a képernyőt, és csak azzal foglalkozom, hogy neki válaszolgassak?! Egy frászt!”

19:59

Ezt hogy érted? Van egy férfi az életemben, már 12 éve, és nekem ez elég. Az én értékrendembe nem fér bele egyszerre több. A barátság jelentését is szigorúan veszem. Az embernek lehet több ezer ismerőse, de az igazi barátok kevesen vannak

20:00

de ha nem ismerkedünk nem is lehetünk jó ismerősök

nem udvarolni akarok

20:02

Nekem nincs szükségem ilyesfajta ismerkedésre. Vannak különféle csoportok, ahol mindenki az érdeklődésének megfelelő emberekkel ismerkedhet, beszélgethet.

20:03

ok

felejtsd el

törölj

jó ?

„Besértődött! Hi-hi! Végre befejezi!”

20:04

oké

Alina abban a másodpercben törölte is a nem szimpatikus, értetlen, nyomulós ismerősét.

20:05

Szia

puszi

„Anyádat puszilgasd!” – gondolt, de csak ennyit írt:

20:05

Szia

20:06

remélem nem voltam szemtelen ?

Alina még mindig bivaly türelemmel válaszolgat:

20:08

Nem. Csak én nem vagyok a célcsoportod.

Újabb sértődési roham:

20:09

én se vagyok bunkó vidéki

a Szegedi Egyetemen vagyok Gépész

20:10

Ezt nem értem. Senki nem mondott ilyet. Arra gondoltam, te ismerkedni akarsz, én meg nem

20:10

ok igazad van

Alina tisztában volt vele, hogy rég rövidre lehetett volna zárni ezt a beszélgetést, de ha már belement az elején a játszmába, akkor végig is csinálta.

Közben elkészült a töpörtyű, kisült a zsír. Vacsora közben azon gondolkodott, miért viselkednek így férfiak. Miért jó ismeretlenül nyomulni valakire, ennyire átlátszóan. Ez nem ugyanaz, mint amikor valaki sorban állás, várakozás közben szóba elegyedik egy idegennel. Ez nem ugyanaz, mint amikor a való életben egy férfi ismeretlenül, és spontán azt mondja: „Nagyon csinos!” – és mindenki megy tovább mosolyogva.

Ez előre megfontolt szándékkal, módszeresen elkövetett nyomulás. Van az ilyennek eredménye? Lehet, hogy táblázatban rögzíti, hol próbálkozott és milyen eredménnyel?

„Aludj jól és álmodj szépeket,

repülj szállj föld és ég felett

nem kell más csak hunyd le két szemed

aludj jól és álmodj szépeket pusziiiiiiii”

Alina ezek után visítva kapcsolta ki a laptopját, de előtte még gyorsan törölte az újabb „Casanovát”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.