Parkban a barátnőkkel

– Végre nyugdíjas lettem. Alig vártam ezt a pillanatot. Húsz éve számolgattam a napokat, mikor lesz az, hogy végre nem kell korán kelnem, végre nem kell időre munkába mennem. Végre addig alhatok, ameddig csak akarok. Végre, végre, végre…!

Erre mit ad isten! Este beállítottak a gyerekek, és rám sózták ezt a nyavalyás kutyát, mert nekik hirtelen wellnesselhetnékjük támadt, és nem találtak kutyabarát panziót!

Még egy listát is mellékeltek, hogy mikor mit kell csinálni Tódorkával. Hány órakor szokott sétálni, mikor szokott enni, mit szeret játszani.

Elhozták azt a büdös labdáját is. Ti tudjátok a legjobban, mennyire irtóztam világ életemben az ilyen dögöktől. Mi van, ha bolhás? Mi van, ha megharap.

Persze, a lányom esküszik, hogy Tódorka nem büdös, Tódorka nem bolhás, Tódorka okos, Tódorka nem harap!

Még nincs nálunk egy napja Tódórka, de nekem már a tököm tele van vele! Azzal kezdte, hogy este lepisilte a vadi új szőnyegemet. Tudod Kati, te már láttad azt a zöldet, mit nem rég vettem a piacon. Na, azt! Még jó, hogy mosható.

Reggel naná, hogy nem tudtam addig aludni, ameddig szerettem volna! Az arany drága Tódorka már fél 6-kor felkeltett. Amikor dolgozni jártam, akkor nem keltem ilyen korán. Na, mindegy! Csak kibírom valahogy ezt a pár napot.

Aztán meglátta a szomszéd macskát! Gyerünk neki ész nélkül. Bele a veteményesbe, át a szomszéd kertbe – mert ugye Béla még mindig nem csinálta meg a kerítést. Hónapok óta könyörgök neki, drótozza má’ be azt a lukat, de mintha a falnak beszélnék.

Nem mertem utána menni, tudjátok milyen förtelmes az az öregasszony. Imádkoztam, észre ne vegye a kutyát. Nagy sokára Tódorka előkerült a szomszédból, egy félpár papuccsal a szájában.

Gondolhatjátok, legszívesebben agyon ütöttem volna. Most mit mondok az öregasszonynak? Hogy került hozzám a papucsa. Na, majd éjszaka át dobom a kerítésen! Majd megtalálja!

Mikor lesz már vasárnap este? Inkább mentem volna dolgozni. Még az is jobb, mint ezt a neveletlen kutyát pesztrálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.