A híd másik oldalán (2. rész)

Bence már várta. Látszott rajta, szemhunyásnyit sem aludt az éjszaka.

– Hol az ördögben voltál? – ragadta meg Magda karjait abban a pillanatban, ahogy az belépett az ajtón.

– Neked is jó reggelt! – köszönt Magda kimérten, és már nyoma sem volt arcán a korábbi mosolynak. Egy mozdulattal kitért Bence elől, jelezvén, nincs minden rendben.

– Halálra aggódtam magam miattad…

– Miattam? Nem miattad kellett aggódnod? Válla felett nézett vissza a férfira, miközben felakasztotta kabátját. „Ráfér egy mosás…” – gondolta. „És Bencére is! Egy fejmosás! Ne higgye, hogy ezt ilyen könnyen megúszhatja!” Dühös harag villant meg a szemében.

– Sajnálom! Túlreagáltam…

Magda nem válaszolt, csak becsukta maga mögött a fürdőszobaajtót, és fejét hátravetve nekitámaszkodott.

Három éve élnek együtt Bencével, és az utóbbi időben minden hülyeségen hajba kapnak.

– Szükségem van nekem erre? – kérdezte magától, miközben a fürdővíz hőmérsékletét állítgatta.

Nem akart most Bencére gondolni, pedig tudta, hogy valamit tenni kell, mert ez így nem maradhat. Vagy akár maradhatna is, de Magda nem elégedett meg a középszerűvel. Neki nem jó egy átlagos, light-os kapcsolat. Ő mindenből a legjobbat akarta. A szerelemből is.

Nyakig merült a forró vízben, és azon kezdett töprengeni, mi történt velük. Miért vesznek össze folyton, mikor olyan jól indult ez az egész!

Kidugta lábait a habokból. „Milyen jól mutatnak a vörösre lakkozott körmök a fehér habok között.” – cikázott át agyán a gondolat, és amilyen gyorsan jött ez a pillanatnyi öröm, olyan gyorsan tova is illant.

Aztán újra Bencéhez tért vissza. Elképzelte, milyen lenne az élete nélküle. „De hogy mondjam meg neki?” Éjszaka született terveinek ez a része még kidolgozatlan volt. Nem tudta, mit tegyen. Felidézte az álmait, és döbbenten vette észre, hogy tudattalanul, de Bencének nem osztott lapot. Egyedül van.

Egyik pillanatban megnyugvást érzett, helyesen dönt, ha szakítanak. A másik pillanatban fájdalmas ürességet. Mi lesz vele Bence nélkül? Van-e jövője egy olyan kapcsolatnak, ha ő már képes eljátszadozni a szakítás gondolatával? Ha Bence tenne ilyet, Magda nagyon megharagudna rá!

– Franc egye meg! – kiáltott fel hangosan. Nem tudni, ez a kiáltás a gondolatainak szólt, vagy mert megcsúszott, ahogy kilépett a kádból. Nem esett el. Sikerült visszanyerni az egyensúlyát.

Köntösben, törölközővel a fején bújt elő a fürdőszobából. Arra nem számított, hogy amíg fürdik, Bence reggelit készít.

Itt folytatódik: 3. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.