Rólam

Pekkel Edina vagyok. A gimnázium elvégzése után úgy éreztem, hogy soha az életemben iskola közelébe sem szeretnék menni, nem hogy tanulni!!!

Aztán rá kellett jönnöm, hogy az egész élet egy nagy-nagy tanulási folyamat, csak nem a klasszikus keretek között. Minden élethelyzet, minden ember, aki csak keresztezi az utunkat – akár rövidebb időre is –, de tanít valamit: tanít szeretni, elfogadni, elengedni, megbocsátani, hálásnak lenni, alkalmazkodni, felismerni, másképp látni, kiállni magunkért, türelmesnek lenni… Nem csak másokhoz, de önmagunkhoz is… és ezt a végtelenségig lehetne sorolni, hogy mi mindent tanulunk életünk során.

Ez a tanulási folyamat egyben azt is jelenti, hogy én is – ugyanúgy, mint mindenki más – végig éltem az érzelmek teljes skáláját. Nem csak szerettem, de gyűlöltem is. Próbáltam meglátni a szépet, de több volt az életemben a keserűség, a kudarc, a panaszkodás, a rossz, a nem szeretem dolgok. Reménytelennek, és kilátástalannak éreztem az életemet. Tele voltam sérülésekkel, félelemmel. Mindez megkoronázva egy kis – ja, nem! HATALMAS – önbizalomhiánnyal. Önértékelésem, önbecsülésem mínusz nulla.

Rá kellett döbbennem, hogy olyan életet élek, aminek semmi köze hozzám, ami nem én vagyok, csak azért, hogy szeressenek, elfogadjanak, hogy bebizonyítsam, én jó vagyok!

Aztán szépen, lassan, de sikerült összekaparnom magam. Fényévekre vagyok a 20-30 éves önmagamhoz képest, de még mindig nem dőlhetek hátra, mert van még mit csiszolgatni, van még mit tanulni bőven.

Most már legalább értem, hogy mit jelent az a mondás: „A jó pap is holtig tanul.” Nem, nem azt jelenti, hogy újra és újra be kell ülni az iskolapadba… Sokkal keményebb lecke ez, és sokkal keményebb a vizsga!

Azt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem vagyok orvos, nem vagyok pszichológus, sem természetgyógyász.

Akkor ki vagyok én?

Egy olyan ember vagyok, aki a saját tapasztalatai révén képes segítő kezet nyújtani, ha arra van szükséged, és ha kéred. Nem avatkozok az életedbe, ha nem akarod. Akkor sem, ha látom, éppen fejjel mész a falnak. Ez a Te döntésed, a Te tapasztalatod. Viszont segíthetek meglátni, másképp látni, felismerni és áttranszformálni dolgokat Adhatok tippeket, tanácsokat, amikben az a tök jó, ha nem akarod, nem kell megfogadni, és akkor marad minden a régi, megszokott kerékvágásban, de azt legalább ismered, akármilyen rossz is. A lényeg, hogy a döntés, a megoldás a Te kezedben van.

És miért merek ide kiállni elétek?

Azért, hogy tudd: nem vagy egyedül! Pontosan tudom, milyen érzés meg nem értettnek lenni, naponta megbirkózni saját negatív gondolataimmal, ítélkezéseimmel, melyek nem csak másokra, magamra is irányultak. Abban a hitben élni nap, mint nap, hogy nincs választásom, hogy nem vagyok szerethető, nem vagyok elég jó, stb. stb. stb.

Aztán szépen, fokozatosan sok minden megváltozott. Nem ment egyik napról a másikra. Rengeteg munkám és energiám fekszik benne, de már jó úton vagyok! Abbahagytam a sebeim nyalogatását, mások hibáztatását. Felismertem és megértettem saját szerepemet a saját életem alakulásában. Annyira, hogy képes vagyok másoknak is segíteni, akik hasonló „problémákkal” küszködnek. (Az idézőjel nem véletlen. Már csak azért sem, mert véletlenek nincsenek!)

Amikkel foglalkozom:

  • Biorezonanciás állapotfelmérés
  • Reiki
  • ÉFT
  • Acces Bars®

Mi a közös ezekben a módszerekben? Az energia! Minden energia! Minden rezgés, így mi magunk is. Ezt nem én találtam ki. Albert Einstein mondta: „Az életben minden rezgés.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.