Érzelmek és a vonzástörvénye

Egyik kedvenc témám az érzelmek. Már akkor is szerettem elmerülni az érzelmek világában, amikor még nem tudtam, hogy minden érzelemnek saját rezgése van.

Esther és Jerry Hick a Kérd és megadatik című könyvében megalkotott egy 22 szintes „érzelmi létrát”, melynek a legalacsonyabb fokán, a legalacsonyabb rezgéssel a tehetetlenség, elkeseredettség, fájdalom, kétségbeesés és szorongás található. Egy szinttel feljebb a bűntudat, önbecsülés hiánya, fenyegetettség érzete.

A létra csúcsán, a legfelső fokon pedig a boldogság, tudás, magabiztosság, szabadság, szeretet, nagyrabecsülés található. Ezen a létrán közlekedünk le s föl. Van egy alapállapotunk, és itt kapcsolódik a vonzás törvénye az érzelmekhez: hiába mantrázzuk a pozitív megerősítéseinket, vizualizálunk, meg mindenféle technikát bevetünk, amit csak hallottunk, ha a vágyott dolog rezgése messze eltér a mi alaprezgésünktől.

Vagyis: azokat a dolgokat, helyzeteket fogjuk észrevenni, vonzani, aminek a rezgése megegyezik a mi rezgésünkkel. Ha a gyűlölet szintjén állok a létrán, akkor csupa gyűlölködő emberbe fogok botlani. Ha magasabb frekvencián rezgek, derűs vagyok, kedves és előzékeny, akkor azokat az embereket fogom észrevenni, akik szintén kedvesek, előzékenyek. Ugyanott, ugyanabban a közegben mindenki mást fog tapasztalni, attól függően, hogy az érzelmi létrájának melyik fokán áll.

Tanmese (forrás: internet)

Öreg bölcs üldögélt a Korinthusba vezető út szélén. A városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele:

– Milyenek itt az emberek? – tudakolódta.

– Hová valósi vagy? – kérdezett vissza az öreg bölcs.

– Athéni vagyok.

– És felétek milyen nép lakik? – kérdezett tovább az öreg.

– Hát tudod, rettenetes társaság! Mind csaló, lézengő, lusta és önző. Ezért is jöttem el onnan.

– Nincs szerencséd! Korinthusban sem jobb a helyzet. Itt is csupa csalóval és lézengővel, lusta és önző emberrel fogsz találkozni. – mondta az öreg.

A vándor búsan folytatta útját.

Nem sokkal később újabb idegen állt meg az öreg bölcs előtt. Őt is az érdekelte, hogy milyen emberek laknak Korinthusban. A véletlen úgy hozta, hogy ő is Athénből jött. Neki is feltette az öreg bölcs a kérdést, hogy ott milyenek az emberek.

– Nagyszerű emberek élnek ott! Barátságosak, segítőkészek és nagyon becsületesek! – válaszolta nem kis büszkeséggel az utas.

– Nagy szerencséd van! Korinthusban is ugyanilyen nagyszerű emberekre találsz majd! – mondta az öreg bölcs.

A vándor vidáman fütyörészve folytatta útját a város felé.

A két beszélgetést végighallgatta egy fiatalember, aki gyakran időzött az öreg bölcs társaságában. Felháborodottan jegyezte meg:

– Nagyot csalódtam benned! Sose hittem volna, hogy te is ennyire kétszínű vagy!

Az öreg bölcs mosolyogva csillapította:

– Tévedsz, fiatal barátom. Tudod, a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.

Nagyon fontos, hogy ne korlátozzuk be magunkat, azzal, hogy azt mondjuk, én ilyen vagyok, meg olyan vagyok, és én állandóan bunkó, agresszív emberekkel találkozom. Mindig van választási lehetőségünk. Ha nem tetszik az, amit a külvilágban látsz, válts csatornát! A rádiót is gondolkodás nélkül másik csatornára hangolod, ha nem tetszik az, amit éppen sugároz.

Kösz! De hogy! Mintha az olyan kurva egyszerű lenne!

A hogyanra a választ itt találod>>> KATT ide vagy IDE!

Figyeld a lelked rezgését, és ha kell, emelj rajta!

Esther és Jerry Hick érzelmi létrája:

    1. Boldogság, tudás, magabiztosság, szabadság, szeretet, nagyrabecsülés
    2. Szenvedély
    3. Lelkesedés, öröm, elragadtatás
    4. Örömteli várakozás, hit
    5. Derűlátás
    6. Remény
    7. Belenyugvás
    8. Unalom
    9. Borúlátás
  10. Türelmetlenség, kielégületlenség, bosszankodás
  11. Legyőzöttség érzete
  12. Csalódottság
  13. Kétség
  14. Aggodalom
  15. Mások hibáztatása
  16. Elbizonytalanodás
  17. Harag
  18. Bosszúvágy
  19. Düh, gyűlölet
  20. Irigység
  21. Bűntudat, önbecsülés hiánya, fenyegetettség érzete
  22. Tehetetlenség, elkeseredettség, fájdalom, kétségbeesés, szorongás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.